Kan man både driva omställningen till ett hållbart livsmedelssystem och vara köttbonde samtidigt?

fredag 17 januari 2025 07:30-08:30, Samariterhemmets samlingslokal, Samaritergränd 2, 75319 Uppsala
Talare: Maria Lundesjö
Organisatörer:
  • Britta Ekman

Maria Lundesjö berättar om hur det är att jobba med hållbarhetsfrågor inom livsmedelssystemet, och samtidigt driva köttproduktion på sin föräldragård på fritiden.       




Maria Lundesjö

Maria Lundesjö är en kvinna med många strängar på sin lyra. Med sin doktorstitel inom ämnet Livsmedelsvetenskap från SLU, via flera positioner inom handeln gick hon vidare till Axfoundation i Upplands Väsby. Axfoundation driver operativ forskning och utveckling inom utveckling av ett hållbart jordbruk och livsmedelssystem. Maria är stadigt förankrad i jorden med sin nötköttsproduktion på föräldragården, Lundbo gård i Heby. 

På föredraget kommer hon ge några exempel från sin vardag i omställningen till ett hållbart livsmedelssystem.